Kestomagneettien hiipuminen

Vastaa Viestiin
Läppä
10
10
Viestit: 20
Liittynyt: 24.06.2014 11:30

Kestomagneettien hiipuminen

Viesti Kirjoittaja Läppä »

Pojan mopedissa ei tahdo magneetto ladata kovin hyvin (valot palaa huonosti, kirkastuu kun lisää jenkaa) vaikka suunnilleen kaikki osat on vaihdettu. Enää ei paljon jää muita vaihtoehtoja kun että kopan kestomagneetit ois hiipuneet. Veteraanivehkeistä olen lukenut, että ei saisi säilytellä magneettoja purettuna, ettei magneettien magneettisuus purkaannu. Mutta tapahtuuko sitä oikeasti nykymagneetoille? Saako niitä uudelleenmagnetoitua vai onko fiksumpi katella uusi koppa?
Tallissa lättäpää-Dnepro, Cezeta, rautapää-Harrikka ja uuden liiton Bonneville.
Avatar
MATTI
Pulitzer-palkittu
Pulitzer-palkittu
Viestit: 6658
Liittynyt: 30.08.2004 14:20
Paikkakunta: Janakkala
Viesti:

Re: Kestomagneettien hiipuminen

Viesti Kirjoittaja MATTI »

Kyllä nekin ajan saatossa hiipuu. Tällä Foorumillakin on harrastaja pyörinyt joka noita magneetoita ym. magneetteja elvyttää. Missäpäin kotimaata tämä potilas lepää? Oulussa on ainakin tämän alan ammattimies.
Läppä
10
10
Viestit: 20
Liittynyt: 24.06.2014 11:30

Re: Kestomagneettien hiipuminen

Viesti Kirjoittaja Läppä »

Jyväskylässähän tuo. Mutta enempi kiinnostaa osaamisen kartuttaminen kuin palveluiden ostaminen. Sen verran on seppää veressä.
Tallissa lättäpää-Dnepro, Cezeta, rautapää-Harrikka ja uuden liiton Bonneville.
Avatar
timo999
1750
1750
Viestit: 1752
Liittynyt: 03.09.2004 08:59
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Kestomagneettien hiipuminen

Viesti Kirjoittaja timo999 »

Äkkiä löytyi tuollainen artikkeli. Se on tosin Lontoon kielellä...

https://magnetpartner.com/blog/how-to-r ... ize-magnet

Ja näin Google käänsi sen:
Kuinka magneetit magnetoidaan uudelleen?

Joskus magneetit voivat menettää osan magneettisesta voimastaan, mikä tarkoittaa, että ne eivät voi pitää yhtä paljon painoa kuin mitä he myös käyttivät. Tämä voi tehdä magneetin hyödyttömäksi sovellukselle, johon ostit sen. Joten miten magneetit magneetoidaan uudelleen ja voitetaan voima takaisin?

Kuinka magneetit magneetoidaan uudelleen? Magnetisoit magneetin uudelleen saattamalla sen kosketuksiin vahvan magneetin kanssa. Joten jos sinulla on heikentynyt magneetti, sinun on saatettava se varovasti kosketuksiin voimakkaan neodyymimagneetin kanssa. Tämä saa heikentyneen magneettisi takaisin magneettisen voimansa.

Se oli siinä. Lyhyt ja yksinkertainen vastaus magneetin magnetoinnista. Seuraavissa osioissa kerron kuinka magneettisi turvallisesti ja tehokkaasti magnetoidaan uudelleen.
Kuinka magneettia magneetoidaan uudelleen

Koska luet tätä, sinulla on todennäköisesti magneetti, joka on menettänyt osan magneettisesta voimastaan. Tämä voi tapahtua useista syistä, jotka selitän myöhemmin. Onneksi magneetti on mahdollista magnetisoida uudelleen, mikä tekee siitä yhtä vahvan kuin koskaan. Ja se on oikeastaan ​​melko helppoa ja yksinkertaista.

Jos haluat parhaan mahdollisen tuloksen uudelleenmagnetisoinnista, sinun on vietävä sinulle heikentynyt magneetti ja kosketettava yhtä sen napaa vahvan neodyymimagneetin vastakkaisella napalla.

On tärkeää, että käytät magneettia, jossa molemmat navat on merkitty selvästi. Tämä tarkoittaa, että muoto on tehtävä siten, että etelänapa on helppo erottaa pohjoisnavasta.

Sinun tulisi myös olla varovainen, kun käytät erittäin voimakkaita neodyymimagneetteja tässä asiassa. Vaikka vahvimmat neodyymimagneetit ovat erittäin tärkeitä monissa nykyaikaisissa teollisuuden, valmistuksen, tieteen ja tuotannon sovelluksissa, ne voivat olla yksinkertaisesti liian vahvoja käsitellä.

Huomaa, että magneetit eivät ole leluja, ja sinun on aina oltava varovainen käsitellessäsi niitä, varsinkin kun puhumme neodyymimagneeteista. Jos haluat varmistaa, että käytät magneettia, jota on turvallista käyttää tässä sovelluksessa, valitse yksi alla olevista suosituksistamme.

Palaa nyt siihen, miten magneetit magneetoidaan uudelleen. Kuten aiemmin mainitsin, sinun on osoitettava heikentynyt magneettisi kohti neodyymimagneetin vastakkaista napaa.

Kun olet saanut neodyymimagneetin, sinun on selvitettävä, mikä magneetin pää on pohjoisnapa ja mikä etelänapa. Paras tapa tehdä tämä käytin kompassia. Jos viet kompassin lähelle neodyymimagneetteja pohjoisnavan kanssa, neula osoittaa etelää kohti. Ja jos pidät sitä etelänavan lähellä, se osoittaa pohjoiseen.

Tekemällä tämän olet tunnistanut turvallisesti, mikä napa on pohjoinen ja etelä. Voit käyttää samaa menetelmää magneetille, jonka haluat magnetoida uudelleen. Valmistaja on jo merkinnyt jotkut magneettipylväät. Tarkista tämä ennen kompassimenetelmän käyttöä.

VIHJE: Voit merkitä pylväät sinisellä ja punaisella (punainen on etelässä ja pohjasininen)

Nyt viimeiseen vaiheeseen heikentyneen magneettisi magnetoinnissa. Kun olet tunnistanut molempien magneettien navat, sinun on otettava heikentynyt magneettisi ja koskettava sen pohjoisnapaa neodyymimagneetin etelänavalla.

Tämän jälkeen toistat prosessin yksinkertaisesti, mutta päinvastoin. Otat heikentyneen magneettisi etelänavan ja kosketat sen kanssa neodyymimagneetin pohjoisnapaa.

Saattaa loppuun! Nyt magneettisi on yhtä vahva kuin koskaan! Jos jatkat lukemista, saat selville, mitä neodyymimagneettia suosittelemme käyttämään magneettia uudelleenmagnetisoitaessa. Opit myös, miksi magneettisi on heikentynyt ensinnäkin ja kuinka sinun tulisi säilyttää magneetteja heikkenemisen välttämiseksi.
Magneetit, joita voit käyttää magneetin magnetointiin.

Nimi: Voimamagneetti, ROD 10x40 MM
Lujuus: 4,3 kg.
Hinta: 6,50 EUR
Tyyppi: Neodyymi

Nimi: Voimamagneetti, ROD 8x30 MM
Lujuus: 2,7 kg.
Hinta: 5,40 EUR
Tyyppi: Neodyymi

Nimi: Voimamagneetti, DISC 20x12 MM
Lujuus: 12 kg.
Hinta: 8,3 EUR
Tyyppi: Neodyymi

Nimi: Voimamagneetti, DISC 20x20 MM
Lujuus: 15 kg.
Hinta: 11,10 EUR
Tyyppi: Neodyymi
Miksi magneetit menettävät voimansa

Voi olla useita syitä siihen, miksi magneetti on menettänyt magneettisen voimansa. Ensinnäkin magneetit menettävät tehonsa ajan myötä, mutta se kestää eliniän, ennen kuin se menettää vain vähän, joten luultavasti se ei ole syy, joka saa sinut magneettia heikentymään.

Yleisimmät syyt ovat virheellinen tallennus tai tehokkaat osumat. Jos pudotat magneettisi tarpeeksi kertaa, se menettää osan voimastaan. Se on toinen syy, miksi lasten ei pitäisi leikkiä magneeteilla. Lapset pudottavat asioita, niin se on.

Joten, jos haluat magneettiesi tehon jatkuvan, sinun on käsiteltävä sitä varoen, äläkä altista sitä voimakkaille iskuille ja pudotuksille. Se ei yksinkertaisesti voi kestää sitä. Voit myös rikkoa sen kokonaan useiksi paloiksi, mikä voi olla vaarallista!

Jos säilytät useita magneetteja suuressa sotkussa, jossa magneettisuus on vedetty useisiin suuntiin, se voi myös heikentää magneettiasi.
Kuinka säilyttää magneetteja oikein

Magneetit voivat itse asiassa olla hyvin erilaisia ​​toisistaan, mikä tarkoittaa myös sitä, että ne vaativat erilaisia ​​asioita. Jotkut magneetit ovat herkempiä kuin toiset. se on
Timo Pitkänen
Hyvinkää
Uralismia vuodesta 1983...
Vastaa Viestiin