Hölmöjä kysymyksiä pyörän hankinnasta

Vastaa Viestiin
Juho k
Viestit: 6
Liittynyt: 02.05.2021 11:17

Hölmöjä kysymyksiä pyörän hankinnasta

Viesti Kirjoittaja Juho k »

Päivää! Minulla kävi vahinko kun harley daavidsoneja selatessa klikkasinkin erään itäpyörän ilmotuksen auki. Hetken kuvia ihmeteltyäni rakastuinkin rautaan väärältä mantereelta :mrgreen:

Tekniikka näytti hassulta ja kiehtovalta, ja kuoppasinkin ajatukset hd:sta sen siliän tien. Itäpyörä on saatava. Rakennellumpi vehje sopisi tyyliini enemmän, mutten voi vastustaa ajatusta sivuvaunusta. Se tulisi kyllä satunnaiseen käyttöön, pääsisi talvella leikkimään ja kesällä kuskaamaan mukuloita. Sivuvaunun veto vaan lähinnä askarruttaa. Onko se talvella kuinka ehdoton? Pääseekö ilman liikkeelle, tai ehkäpä jopa luisuttelemaan?

Tällä hetkellä todennäköisin vaihtoehto on hankkia pyörä ja vaunu erikseen, mutta onkohan ne miten yhteensopivia? Luulisin että on mutta kysyn silti.

Sitten pidempään seisoneet pyörät. Monen ilmoituksessa kehutaan että uusi akku ja ajoon, mutta mitähän muuta esim 5v seissyt mopo kaikaa? Tekniikka on kyllä tuttua lännen suunnalta, mutta onko itäpyörissä jotain erikoisempaa?

juho
Avatar
Justeeri
400
400
Viestit: 437
Liittynyt: 10.08.2018 17:27
Paikkakunta: Itä-Suomi

Re: Hölmöjä kysymyksiä pyörän hankinnasta

Viesti Kirjoittaja Justeeri »

Onneksi olkoon heräämisen johdosta, tai osanottoni riippuen kummalta kantilta katsotaan.

Kommentoin tuota talviajelua hieman...

Sivuvaunullisella itäpyörällä talvella ajaminen kyllä maittaa, kunhan vaan renkaat on kunnolliset ja tie on aurattu.

Sivuvaunun vetävästä pyörästä ei ole omaa kokemusta, mutta väittäisin sen auttavan lumisemmassa maastossa paljonkin. Hyvin auratulla tiellä pärjää vielä ilmankin. Mutta nastoitetut renkaat on kyllä ihan oikeasti tarpeen jos vakavampaaajelua meinaa.

Sivuvaunut pitäisi yleisesti ottaen olla vaihtokelpoisia bokseri itäpyörien kesken, kun kiinnikkeet on samat. Eli vaikka ostaisit vaunun myöhemmin, niin pitäisi onnistua kiinnittäminen. Tämän varmaan voi asiasta tietävämmät vahvistaa tai tyrmätä.

Pitkään seissyt mopo voi pitää sisällään mitä tahansa yllätyksiä. Mutta sanoisin ihan ehdottomana miniminä, että öljypohja irroitetaan ja putsataan, laitetaan uudet öljyt ja hyvin huolellinen poljenta/koneen pyörittely että tuoreet öljyt leviää joka paikkaan ennen kuin aletaan virtojen kanssa polkemaan. Tämä nyt näin omien kokemusten perusteella.

Kun saat käyntiin, niin sitten selviää jo moni muu asia.
Avatar
Uskila
4000
4000
Viestit: 7461
Liittynyt: 25.04.2005 22:04
Paikkakunta: Päijät-Häme oblast
Viesti:

Re: Hölmöjä kysymyksiä pyörän hankinnasta

Viesti Kirjoittaja Uskila »

:mrgreen: Terve

Sivuvaunuveto on täysin turha kapistus, kerran tarvinnut kun Kalajoella jäin rantahiekkaan kiinni...

Kuva

Ps talviajossa nastarengas edessä riittää ja nopeuden sovittaminen kulloiseen keliin

;-)
IMZ M-72 -54 & Урал - ИМЗ.8.1037 Спортсмен 2WD -06
Video
Avatar
hyvonenh
1000
1000
Viestit: 1165
Liittynyt: 20.02.2007 18:39
Paikkakunta: Joutseno

Re: Hölmöjä kysymyksiä pyörän hankinnasta

Viesti Kirjoittaja hyvonenh »

Suosittelen hankkimaan suoraan sivuvaunun kanssa , nää on siinä parhaimmillaan. Soolot sitten ominaan , rungon ominaisuudet/ mitat/ geometriat on niissä paljon tarkemmat.
Jos mahdollista budjetin kanssa ,niin hanki ajokelponen rekisterissä oleva laite , se kyllä sitten kertoo mitä tarvii laittaa ja omat kokemukset/maku miten tuunata.
Kohtalotovereita löytyy ympäri Suomea ja takuulla pääset tutustumaan kun vaan otat paikallisiin kontaktia.
Missäpäin maailmaa vaikutat?

T.hh
Avatar
timo999
1750
1750
Viestit: 1752
Liittynyt: 03.09.2004 08:59
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Hölmöjä kysymyksiä pyörän hankinnasta

Viesti Kirjoittaja timo999 »

hyvonenh kirjoitti: 05.05.2021 14:53 Suosittelen hankkimaan suoraan sivuvaunun kanssa , nää on siinä parhaimmillaan. Soolot sitten ominaan , rungon ominaisuudet/ mitat/ geometriat on niissä paljon tarkemmat.
Jos mahdollista budjetin kanssa ,niin hanki ajokelponen rekisterissä oleva laite , se kyllä sitten kertoo mitä tarvii laittaa ja omat kokemukset/maku miten tuunata.
Juuri näin. Sivuvaunulla ei ole "laskennallista arvoa" itä-bokseria ostettaessa. Jätä myös omaan arvoon nuo "juuri rempattu" & "akku kiinni ja ajoa". Niitä on monella ikäviä kokemuksia.
Jos sinulle on koneitten rassaaminen tuttua, niin käytä ainakin kone auki, niin näet mitä se on syönyt.
Kohtalotovereita sinulla on satoja, eli saat kyllä apuja & neuvoja liiankin kanssa. ;-)
Timo Pitkänen
Hyvinkää
Uralismia vuodesta 1983...
Juho k
Viestit: 6
Liittynyt: 02.05.2021 11:17

Re: Hölmöjä kysymyksiä pyörän hankinnasta

Viesti Kirjoittaja Juho k »

Kiitos kommenteista! Taidan sitten lähteä liikkeelle pyörästä joka on jo ajossa. Tilat on tällä hetkellä puutteelliset (okt piha), joten en välttämättä tahdo leväyttää konetta ellei vikaa ilmene :D
Budjetti kyllä venyy ajokuntoiseen, mutta olen huomannut että pyörä erikseen ja vaunu erikseen saa kokonaisuuden kuitenkin halvemmalla. Myös pyörä on mahdollisesti mieleisempi. Valtaosa vaunullisista tuntuu olevan myös juuri näitä pitkään seisseitä, ja soolot taas ajossa ja enemmän rakenneltu. Ajokuntoisten vaunullisten hintaan myös vaikuttaa varmasti se, että ne on aika siistissä orkkiskuosissa. Sille taas minä en niin laske arvoa, kun en ns pussihousu ainakaan vielä ole :lol: Pitkäkeulaa en tahdo, siihen kyllä vedän ehdottoman rajan, mutta nyt on esim helsingissä aika miellyttävän näköinen bobber m 72 dneprin padalla myynnissä. Sitä olen vähän sillä silmällä katsellut, mutta se ehtii varmaan mennä ennenkuin minä haen mopon kotiin. Ensin pitäisi saada nykyinen harrastepeli pois pihasta. Kaupat on jo onneksi aika hyvällä mallilla :)

Vaunu tulee hankittua ilman muuta, mutta epäilen että ilman sitäkin tulee ajettua. Sittenhän sen näkee, että kuinka paljon ajaa vaunun kanssa ja paljonko ilman :think:

Hyvä tietää ettei sivuvaunuveto ole niin tärkeä. Olen kyllä alaikäisenä talvisin ajanut, mutta ne pyörät ei muistuttanut järin paljoa ominaisuuksiltaan sivuvaunu-uralia :lol:

Minä asustan hollolassa, ja olenkin huomannut että hämeessä riittää harrastajia. Harmitti kun tossa meni minulta juuri ohi pieninuotoiset ajot, olisin mielelläni käynyt ihmettelemässä. Foorumi löytyi vähän myöhässä :)

Edit. Pakko ihailla miten elinvoimainen foorumi suht pienestä harrastajakunnasta huolimatta tämä on. Face tuntuu tappaneen isotkin foorumit, mikä on melko sääli. Vaikka nuori olenkin, niin mukavampi näiltä on lukea tarinoita, rakennuskertomuksia yms, ja erityisesti vikojen selvitys on näiden avulla helpompaa kun ei keskustelut häviä "uutisvirtaan".
Avatar
Konepyöräilijä
50
50
Viestit: 53
Liittynyt: 30.08.2020 16:22
Paikkakunta: Pohjois-Savo

Re: Hölmöjä kysymyksiä pyörän hankinnasta

Viesti Kirjoittaja Konepyöräilijä »

Juho k kirjoitti: 05.05.2021 15:56 Edit. Pakko ihailla miten elinvoimainen foorumi suht pienestä harrastajakunnasta huolimatta tämä on. Face tuntuu tappaneen isotkin foorumit, mikä on melko sääli. Vaikka nuori olenkin, niin mukavampi näiltä on lukea tarinoita, rakennuskertomuksia yms, ja erityisesti vikojen selvitys on näiden avulla helpompaa kun ei keskustelut häviä "uutisvirtaan".
Tää on sellainen harraste, että vaikka vehkeiden tekniikka on suht yksinkertaista ja juontaa 1930-luvulle, niin erilaisia teknisiä kikkoja huolloissa ja varsinkin korjauksissa tarvitaan yllättävän paljon. Myöskin monenlaista kevyempää säätämistähän myös aina on, sytytystä, kaasaria jne.
Täältä foorumilta ne tiedot yleensä löytyy, kun vuosien myötä ne erilaiset ongelmat ja niiden ratkaisut osuu aina jonkun kohdalle.

Joku Facebook-sivu on pelkästään yksi lisuke, mutta täältä foorumilta löytyy valtava määrä tietoa ja muuta asiaan liittyvää tai liittymätöntä.
Hakutoiminnoilla voi hakea, eikä tarvitse missään Facen mainosten ja muun tauhkan seassa kahlata.

Sitten jos liityy vielä edullisella hinnalla Uralroikan jäseneksi, niin avautuu vielä enemmän kullanarvoista materiaalia.

Tervetuloa mukaan raudan ääreen! :)
Raudassa ei ole raha hukassa.
Juho k
Viestit: 6
Liittynyt: 02.05.2021 11:17

Re: Hölmöjä kysymyksiä pyörän hankinnasta

Viesti Kirjoittaja Juho k »

Se on ihan totta. Mm overdrive on aika hiljainen vaikka palvelee vanhojen autojen harrastajia. Sääli juttu, kun valtaosa on siirtynyt faceen ja loput ei viihdy tyhjällä foorumilla. Jäsenhakemus lähtee kyllä heti kun pylrä on pihassa :)
Avatar
teuski
100
100
Viestit: 111
Liittynyt: 02.08.2020 11:56
Paikkakunta: Еурайоки

Re: Hölmöjä kysymyksiä pyörän hankinnasta

Viesti Kirjoittaja teuski »

Vajaan vuoden itäpyöräilykokemuksella ei voi kuin suositella!

Nämä on siitä hauskoja vehkeitä, että se väistämätön hajoaminen vaan jotenkin lisää sitä homman kiehtovuutta :lol:
On se vaan hieno fiilis äheltää jotain kardaania paikalleen tien poskessa pimeässä vesisateessa kännykän valossa :ugeek:

Toiseksi, se koneen leväyttäminen ei kysy sinulta lupaa ja sopivaa ajankohtaa, yst. terv. nimim. "3 viikkoa kovaa ajoa ja poks"

Lapset tykkää sivuvaunusta, meillä ajelu innosti hankkimaan ajovarusteet 7- ja 8-vuotiaille "oikean" moottoripyörän kyytiin myös.

Talviajoakin on tullut kokeiltua, vaikka renkaat ei siihen todellakaan kelvanneet. On se silti hienoa heittää maaliskuun ensimmäisenä päivänä 40km lenkki perheen kanssa 4-päällä. Niille muille pitää vaan iskostaa se sama ajattelutapa, että kun liikkeelle lähdetään, niin matkan pituus sekä ajallisesti että pituudeltaan on täysi arvoitus. Seikkailupyörä siis :)

Itselläkin houkuttelisi joku rakentelukohde tuon orkkishenkisen '68 Dneprin kaveriksi.

Foorumi on loistava ja täältä saa apua nopeasti. En hetkeäkään epäile, etteikö tosi hädä sattuessa saisi jonkun karvanaamagurun kurvaamaan apuun nopeastikin :angelic-grayflying: Yhtä aktiiviseen harrastajukuntaan pääsin tottumaan sitikoita harrastaessa, niissä on sitäkin samaa, että harrastuksen kehittyessä alkaa kertymään "varaosia" nurkkiin joten varastoon kannattaa tehdä tilaa...
-=Dnepr K-650 '68=-
Avatar
NeuVöru
300
300
Viestit: 310
Liittynyt: 24.10.2010 20:12
Paikkakunta: Riihimäki
Viesti:

Re: Hölmöjä kysymyksiä pyörän hankinnasta

Viesti Kirjoittaja NeuVöru »

Onnea itäpyräkuumeen tartuttama harrastaja.
Itse sain soolopyörän synttärilahjaksi. Siitä se sitten lähti. Muutama vuosi soolopyörällä, koska pelkäsin sivuvaunupyörän oikkuja. Kunnostelin saatua pyörää ja tutustuin sitten Ural Roikan sivuihin. Kun liityin jäseneksi, avautui huomattavasti laajempi foorumi neuvoineen ja ohjeneen. Sitten kun kävin Roikkarallissa oli sitten ihmeteltävää. Paljon pyöriä ja erilaisia sovelluksia mukana, mutta lähes kaikilla oli sivuvaunupyörä, ei paljon soolopyöriä!!

Lajitoverit sitten kehitti minunkin hankkimaan sivuvaunun pyörääni. Se oli viisas ratkaisu. Nyt harvoin käyn soolopyörällä ajelulla mutta pääosan ajoista vaunupyörällä. Kehoitankin sinua suoraan hankkimaan sivuvaunupyörän. On hieno kulkine. Kun on säädöisssään, voi ajaa 80 - 90 vauhtia ilman mitään vikurointia. Ja kanssamatkustajat tykkäävät sivuvaunun kyydin tasaisuudesta.

Erilaisia kokemuksia on matkalla ollut, mutta ne on vain lisänneet kampeeseen kiintymistä

Nyt on Roikkarallin 30 vuotisralli Kaustisilla 16 - 18.7.2021 tervetuloa tutustumaan siellä olevaan kalustoon.
On tämä sellainen foorumi, että kannattaa liittyä mukaan, vaikka pyörää vielä ei ole.
Avatar
IMZ-8
200
200
Viestit: 213
Liittynyt: 15.08.2010 13:40

Re: Hölmöjä kysymyksiä pyörän hankinnasta

Viesti Kirjoittaja IMZ-8 »

moi
Eikös se ralli ole Nummijärvella :shhh:
Avatar
OskariR
100
100
Viestit: 154
Liittynyt: 07.06.2020 20:46
Paikkakunta: Kerava

Re: Hölmöjä kysymyksiä pyörän hankinnasta

Viesti Kirjoittaja OskariR »

Mä kävin vuosi sitten ensin kokeilemassa soolopyörää ostomielessä. Siinä tuli koeajolenkillä teknisiä hankaluuksia ja tarkoitus oli palata asiaan niiden ratkettua. No, kävin sitten kokeilemassa lähistöllä sivuvaunuvehjettä pienin ennakkoluuloin, mutta sehän olikin hauska peli! Ostin pois ja toki on välillä muutakin kuin pelkkää hauskuutta saanut kokea polvet ruvella sen ympärillä kontaten. :lol: En viime kesänä mitään ihmeitä sille tehnyt, vaihdoin kaasarit ja laitoin kärjettömän sytkän. Siinä meni opetellessa ja säädellessä oma aikansa ennen kuin sai sen kohtuullisesti toimimaan.

Alkuvuonna kun oli se lumi-inferno ainakin täällä eteläisessä Suomessa, niin pakkohan se oli mennä sekaan kokeilemaan miten käy. Mopona siis 1WD K-750 ja kesärenkaat. Tuossahan on lähes lukkiutumattomat jarrut ja luistoneston tehorajoitus makaa ikäänkuin varmuuden vuoksi koko ajan päällä, eli siinä mielessä turvallinen vehje talvella. Kohtuullisen hyvin se meni, vaikka renkaat jo vähän iäkkäät ja pehmeimmät päivänsä nähneet jne. Toki jäin sillä useamman kerran isompiin kinoksiin kiinni ja sai selkä hiessä työntää, mutta siitä kiva, ettei tarvitse keskittyä niissäkään tilanteissa sen pystyssä pitämiseen. Itse asiassa ajokausi loppui vasta talvilomaan helmikuun lopulla. Nyt on pieni keväthuolto menossa (kerran jo ostettu kampiakseli matkalla pajalle korjattavaksi Puolaan), mutta eiköhän tuon saa taas viimeistään talveksi kuntoon.
Avatar
Raikku
700
700
Viestit: 760
Liittynyt: 20.10.2004 19:10
Paikkakunta: Helsinki

Re: Hölmöjä kysymyksiä pyörän hankinnasta

Viesti Kirjoittaja Raikku »

Kyllä nyt pitää oikaista tuo 30 vuotis Ural Roikka rallin pitopaikka, kun tuolla aiemmin tuli väärää tietoa.
30 v. juhla Ural Roikaa ralli järjestetään 16.-18.07.2021 Kauhajoen Nummijärven Campin alueella ja sinne kaikki Tervetuloa, millä pelillä
kukin vaan haluaa matkata Hauskan ja Rennon Joukon jatkeeksi.
:dance:
___________________________________________
URALISMI, kivaa sisäistä kutinaa, jota ei voi raapia.

Uralisti-Motoristi, Eläkeläis-wosikka
Juho k
Viestit: 6
Liittynyt: 02.05.2021 11:17

Re: Hölmöjä kysymyksiä pyörän hankinnasta

Viesti Kirjoittaja Juho k »

Juu kyllä se sivuvaunu pitää jokatapauksessa saada, ei sellasta voi olla koittamatta 😀 ja en ajatellutkaan että tämä mikään ajo-ominaisuuksien superbike on, tai ettei saisi askarrella, ne on hyvin tiedossa. Mutta mans gotta do what mans gotta do :mrgreen: kaasarien säädöt on kyllä tuttuja, mutta hiukan jännitän tuplakaasareita. Ne kun ei ole niin tuttuja. Mutta pääseepähän kehittämään osaamista!

Jos vain ehdin ja pystyn, niin täytyy tulla roikkaralliin! Ja paikallisiin piireihin tunkea jo ennen sitä mikäli tilaisuus tulee :)
Avatar
MATTI
Pulitzer-palkittu
Pulitzer-palkittu
Viestit: 6658
Liittynyt: 30.08.2004 14:20
Paikkakunta: Janakkala
Viesti:

Re: Hölmöjä kysymyksiä pyörän hankinnasta

Viesti Kirjoittaja MATTI »

Missäspäin kotomaata Juho oleilee? jos saa udella.
Avatar
karppi
1500
1500
Viestit: 1732
Liittynyt: 11.10.2007 16:56

Re: Hölmöjä kysymyksiä pyörän hankinnasta

Viesti Kirjoittaja karppi »

[quote="Juho k" post_id=115163 time=1620219416 user_id=6398

Minä asustan hollolassa, ja olenkin huomannut että hämeessä riittää harrastajia. Harmitti kun tossa meni minulta juuri ohi pieninuotoiset ajot, olisin mielelläni käynyt ihmettelemässä. Foorumi löytyi vähän myöhässä :)

Edit. Pakko ihailla miten elinvoimainen foorumi suht pienestä harrastajakunnasta huolimatta tämä on. Face tuntuu tappaneen isotkin foorumit, mikä on melko sääli. Vaikka nuori olenkin, niin mukavampi näiltä on lukea tarinoita, rakennuskertomuksia yms, ja erityisesti vikojen selvitys on näiden avulla helpompaa kun ei keskustelut häviä "uutisvirtaan".
[/quote]

Tuommosta Juho K kirjotteli....vanhuusko alkaa Mattia vaivata.
Juho k
Viestit: 6
Liittynyt: 02.05.2021 11:17

Re: Hölmöjä kysymyksiä pyörän hankinnasta

Viesti Kirjoittaja Juho k »

Juu, hollolan poikii :)
Avatar
TimoS
900
900
Viestit: 903
Liittynyt: 10.02.2009 11:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: Hölmöjä kysymyksiä pyörän hankinnasta

Viesti Kirjoittaja TimoS »

Yksi huomionarvoinen seikka , kaikissa näissä ei ole sähköstarttia, jos helppoa käynnistystä hakee. Ja jos sivuvaunussa veto, niin sitä ei soloona
voi ajaa pelkästään sivuvaunua irroittamalla. Näin ainakin luulen :?:
Juho k
Viestit: 6
Liittynyt: 02.05.2021 11:17

Re: Hölmöjä kysymyksiä pyörän hankinnasta

Viesti Kirjoittaja Juho k »

Noo näillä näkymin hankin vedottoman vaunun. Ja mulla on kriteerinä ollu se että polkimella pitää käynnistyä, jo ennenkuin idän ihmeisiin ihastuin. Edellinen pyörä oli suzuki eikä siitä napilla käynnistyksestä saanu mitään irti :lol:
Avatar
MATTI
Pulitzer-palkittu
Pulitzer-palkittu
Viestit: 6658
Liittynyt: 30.08.2004 14:20
Paikkakunta: Janakkala
Viesti:

Re: Hölmöjä kysymyksiä pyörän hankinnasta

Viesti Kirjoittaja MATTI »

TimoS kirjoitti: 06.05.2021 20:52 Yksi huomionarvoinen seikka , kaikissa näissä ei ole sähköstarttia, jos helppoa käynnistystä hakee. Ja jos sivuvaunussa veto, niin sitä ei soloona
voi ajaa pelkästään sivuvaunua irroittamalla. Näin ainakin luulen :?:
Ainakin nepparin tasauspyörästöllistä (MT16) mallia ei voi ajaa ilman vaunuvetoa ,ellei asenna lisävarusteista lukkoa perään.
Avatar
MATTI
Pulitzer-palkittu
Pulitzer-palkittu
Viestit: 6658
Liittynyt: 30.08.2004 14:20
Paikkakunta: Janakkala
Viesti:

Re: Hölmöjä kysymyksiä pyörän hankinnasta

Viesti Kirjoittaja MATTI »

karppi kirjoitti: 06.05.2021 19:57 [quote="Juho k" post_id=115163 time=1620219416 user_id=6398

Minä asustan hollolassa, ja olenkin huomannut että hämeessä riittää harrastajia. Harmitti kun tossa meni minulta juuri ohi pieninuotoiset ajot, olisin mielelläni käynyt ihmettelemässä. Foorumi löytyi vähän myöhässä :)

Edit. Pakko ihailla miten elinvoimainen foorumi suht pienestä harrastajakunnasta huolimatta tämä on. Face tuntuu tappaneen isotkin foorumit, mikä on melko sääli. Vaikka nuori olenkin, niin mukavampi näiltä on lukea tarinoita, rakennuskertomuksia yms, ja erityisesti vikojen selvitys on näiden avulla helpompaa kun ei keskustelut häviä "uutisvirtaan".
Tuommosta Juho K kirjotteli....vanhuusko alkaa Mattia vaivata.
[/quote]
No rehellisesti sanoen ,alkaa se vaivaa, valitettavasti. :-(
Avatar
Uskila
4000
4000
Viestit: 7461
Liittynyt: 25.04.2005 22:04
Paikkakunta: Päijät-Häme oblast
Viesti:

Re: Hölmöjä kysymyksiä pyörän hankinnasta

Viesti Kirjoittaja Uskila »

TimoS kirjoitti: 06.05.2021 20:52 Yksi huomionarvoinen seikka , kaikissa näissä ei ole sähköstarttia, jos helppoa käynnistystä hakee. Ja jos sivuvaunussa veto, niin sitä ei soloona
voi ajaa pelkästään sivuvaunua irroittamalla. Näin ainakin luulen :?:
:mrgreen: Terve

Ural Sportsmannissa rekisteriotteessa maininta ei ilman sivuvaunua...

Kuva

Kuva
IMZ M-72 -54 & Урал - ИМЗ.8.1037 Спортсмен 2WD -06
Video
Vastaa Viestiin